Veelgestelde vragen (FAQ)

Bancontact
iDeal
Maestro
Klarna
Visa
Mastercard
American Express
Paypal
Google Pay
Apple Pay
KBC
Belfius

Bestellingen worden binnen de 1 à 2 werkdagen verzonden. Bestellingen geplaatst in het weekend gaan maandag de post op. Met een track en trace code word je op de hoogte gehouden van waar je pakje zich bevindt.

Ja, wij verzenden ook naar Nederland.

We sturen steeds een factuur mee met je bestelling. Bij het afrekenen kan je een apart factuuradres (stap betaling) ingeven indien dit verschilt van het bezorgadres. Een BTW-nummer kan je ingeven in hetzelfde veld als je bedrijfsnaam.

Let op! Voor intracommunautaire bestellingen dewelke een aangepaste factuur vereisen kan u tijdens het betalingsproces 'intracommunautaire bestellingen' selecteren. Bij het selecteren van een andere betaalmethode zal uw bestelling behandeld worden als particulier.

Koop je in voor een bedrijf, school of kinderopvang en wil je graag betalen op factuur? Geef ons een seintje via de contactpagina of mail naar info@dehartjesdief.be met de bestelling die je wenst te plaatsen. Meer informatie vind je hier.

De artikelen dienen ongebruikt en in oorspronkelijke staat te zijn. Pak ze netjes in in een kartonnen doos en bezorg ze aan je dichtstbijzijnde postkantoor of postpunt. Meer informatie vind je hier.

Neen, de retourneringskosten zijn normaliter ten laste van de klant, tenzij retournering het gevolg is van een fout tijdens het inpakproces en bijgevolg ten laste is van De Hartjesdief.

Van zodra het pakket ontvangen is bij ons, wordt de terugbetaling geregeld. Het bedrag zal binnen 14 dagen terug op je rekening staan.